Forum Forum knights.sztab.com o grze

 Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

Problem z budową dróg
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Problemy techniczne z grą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kosiak0r
Użytkownik Forum


Dołączył: 12 Lut 2009

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 2:23 pm    Temat postu: Problem z budową dróg Odpowiedz z cytatem

W jednej z misji, które ściągnęłem z tego serwisu (konkretnie z tej strony Lewina) mam problem natury tego typu iż zacząłem budować drogę. Minęło już w grze ponad godzine , moi budowniczy mają wytrzymałość zjechaną do zera, a kamienia na budowę drogi jak nie dostali tak nie dostali. Nie giną, bo mają zwisa na wyczekiwaniu aż dostaną kamień od pomocników. Próbuje obudować to miejsce dookoła , nie pomaga , poprostu coraz wiecej budowniczych zostaje "wciągniętych" w wieczne oczekiwanie. Co robić w takiej sytuacji ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adijos
Zbanowany


Dołączył: 26 Lis 2008

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 2:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz poprzedni save, jak tak to wczytaj może pomoże, jak nie szkól więcej pomocników to wtedy kamień przyniosą mu Śmiesne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zozol92
Użytkownik Forum


Dołączył: 26 Lut 2006

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 4:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeden z częstych bugów, także w misjach TPR. Najprawdopodobniej nie ma to nic wspólnego ze skryptem, ponieważ zdarza się to pojedynczym robotnikom. W tym przypadku dziwi mnie jednak skala tego błędu. Spróbuj wczytać poprzedni zapis lub rozpocząć rozgrywkę od nowa. Jeśli sytuacja będzie się masowo przejawiała, przeinstaluj grę. Myślę jednak, że da się to załatwić pierwszym sposobem.

Jeszcze jedno - czy masz zainstalowany patch SR2? Jeśli nie, koniecznie pobierz go z naszej stronki. Poprawia wiele niedociągnięć kwestii technicznej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kosiak0r
Użytkownik Forum


Dołączył: 12 Lut 2009

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 6:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszelkie dodatki i poprawki ze strony posiadam Uśmiech Spróbuje tak jak mówicie. Odczytam poprzedni save i zobacze czy to coś zmieni Uśmiech

//edit - DOPISANE PÓŹNIEJ

Nie pomaga :/ Rozpocząłem misje od nowa i jest dokładnie to samo , specjalnie wysłałem na początku budowniczych nim zdąże coś sknocić i jest niestety to samo :/ i to znów na skale masową.

//Zedytowałem za ciebie, jeśli miałeś problemy z połączeniem. Jak będziesz miał podobne problemy - możesz to zasygnalizować.
//Michailoff
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Vader
Użytkownik Forum


Dołączył: 29 Sty 2009

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Więc ostateczna możliwość: przinstaluj grę. Mruga oczkiem
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gogoud
Użytkownik Forum


Dołączył: 08 Paź 2008

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 7:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kosiak0r, powiedz mi, co to za misja? Jak się nazywa?
_________________
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kosiak0r
Użytkownik Forum


Dołączył: 12 Lut 2009

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 12:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyspa Bandytów (Island of Bandits)

Otóż po przeinstalowaniu gry zainstalowaniu SR2 itp. Problem istnieje nadal ;/ Nic się nie naprawiło znów 12 budowniczych czeka na kamień. Zauważyłem tez iż w tamtym miejscu lubi znikać zadanie, które przydziele otóż każe zbudować droga zostaje postaiony "X" , który po kilku sekundach znika. Górnik też lubi tam czasem wyparować w nicość ;/ Niestety nie wiem jak rozwiązać ten problem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kosiak0r
Użytkownik Forum


Dołączył: 12 Lut 2009

PostWysłany: Nie Lut 15, 2009 3:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak tam? Znalazł ktoś jakiś pomysł ?Bardzo wesoły
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gogoud
Użytkownik Forum


Dołączył: 08 Paź 2008

PostWysłany: Nie Lut 15, 2009 11:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i wszystko jasne. Zerknij na obrazek:

Pomocnicy nie dostarczają kamieni budowniczym, gdy muszą iść na okrętkę. Wolą iść najkrótszą drogą, ale blokowana jest przez góry. Stąd te wszystkie wymienione przez Ciebie błędy. Budowniczowie nie stworzą dróg zaznaczonych na czerwono (mniej więcej).
Też miałem ten błąd. Nie ma na to sposobu. Jedyne wyjście to zrobienie przejścia przez góry edytorem Kroma. U mnie przez te błędy ludzie umierali nawet z głodu. W ostatnim momencie, tuż przed śmiercią moich żołnierzy, zburzyłem ostatni spichrz Mruga oczkiem
Mam nadzieję, że pomogłem.
_________________
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kosiak0r
Użytkownik Forum


Dołączył: 12 Lut 2009

PostWysłany: Nie Lut 15, 2009 1:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teoria rozsądna fakt ale jak ją rozwikłać ?Bardzo wesoły Nawet budowa drugiego spichlerza i gromadzenie w nim kamienia nie pomaga. Myślałem , że jak zbuduje za górą spichlerz , który będzie w linii prostej nie zakłócanej przez góry to pomoże. Niestety myliłem się :/

Ale wielkie dzięki za pomoc Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Problemy techniczne z grą Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona główna knights.sztab.com
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Shoutbox by Dion Dev