| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lucbach Administrator Forum

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 12:38 am Temat postu: Mamy Edytor Misji! (29.10.2007) |
|
|
Ręczne pisanie skryptów misji powoli odchodzi na dalszy plan. Wszystko za sprawą Edytora Misji autorstwa australijskiego fana gry o nicku Lewin! Obecna wersja 0.1.6. umożliwia sporządzanie skryptów przy pomocy GUI (Graphical User Interface). Mapy nadal należy jednak tworzyć przy pomocy edytora terenu, np. Edytora Kroma (do pobrania w dziale "Download").
Edytor Lewina jest w bardzo początkowej fazie, a autor do jego napisania wykorzystał osiągnięcia The Barbariana, Real Hotdoga (i bywalców jego forum) oraz Kroma (autora najnowszego edytora terenu).
Więcej informacji można przeczytać na specjalnie utworzonej przez autora stronie. Znajdują się tam m.in. screeny, historia wersji oraz prośby do fanów gry o pomoc w rozwoju przedsięwzięcia. _________________ lucbach,
administrator knights.sztab.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michailoff Moderator,

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 7:42 am Temat postu: |
|
|
O kurna! Nie mogę w to uwierzyć, ale... Wreszcie mamy nasze cacko! Brawo, Lewin! Chociaż w sumie... Mógłby zawiązać stałą współpracę z Kromem . Mimo wszystko... Doczekaliśmy się!
Zedytowano - Na pierwszy rzut oka po otwarciu misji widzimy to, co jest w pliku ymissionx.dat (gdzie y oznacza, której to kampanii misja, a x oznacza numer danej misji). Jednak nie trzeba już znać skryptów i nie trzeba się za bardzo martwić o polecenie !CLEAR_UP X Y Z, które to polecenie sprawia wielu osobom kłopoty. Jednym słowem - dobra robota, ten edytor ... _________________ Crimson (king) Michailoff
Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dexor Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 12:58 pm Temat postu: |
|
|
ten edytor jest po prostu najlepszy, po włączeniu szczęka mi opadła, teraz tworzenie misji znów będzie szybsze, brawo Lewin Teraz każdy chyba będzie chciał tworzyć nowe misje, bo w takim edytorku to aż miło  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cav Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 1:21 pm Temat postu: |
|
|
Musze jak najszybciej go zobaczyć!!!
No super jest. Tak wczesna wersja i wszystko git, brakuje tylko kilku opcji jeszcze _________________
Trejdmark i Kopirajt dla Cava! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
robi29 Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja już od razu go ściągnąłem i zobaczę czy jest dobry.  _________________ 1,2,3,4,5,6,7 (1,2) misja - gotowa
9 misja 0%
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Omnixus Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 11:09 pm Temat postu: |
|
|
Świetnie się skład bo niedawno edytor Kroma ściągnąłem a nie znam się za bardzo na skryptach. Zaraz ściągam to cacko.
//edit
Ściągam? A czy to w ogóle jest (Do ściągnięcia) _________________ Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dexor Użytkownik Forum

|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 8:39 am Temat postu: |
|
|
Może Lubachu napisał byś o tym edytorze na stronie ? Nie w newsach tylko w dziale ->Edytor Misji ??
Edytor ściągniesz ze strony autora. Oczywiście ściągnij najnowszą wersje  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lucbach Administrator Forum

|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 9:06 am Temat postu: |
|
|
Tak, oczywiście, napiszę! Nie może dalej wisieć to co jest, bo jest nieaktualne. Na szczęście ! _________________ lucbach,
administrator knights.sztab.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warlike Użytkownik Forum

|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 2:53 pm Temat postu: |
|
|
No, ludziska nieźle dajecie . Świetnie, tyle mam do powiedzenia, po co się rozpisywać.
Oj patrząc na stronkę Lewina można odnieść wrażenie, że albo robił ją na szybko, albo zna tylko podstawy webmasterstwa . Ważne, że w ogóle jest. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
robi29 Użytkownik Forum

|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 5:08 pm Temat postu: |
|
|
Przetestowałem go i jest super. Daję 8/10.
Jest podobny do KaM Decodera tylko jest wszystko bardziej dostępne i są ikonki z tym i z tym, więc jest łatwej postawić budynek i wojsko i clear_up, którego nie ma w Decoderze.  _________________ 1,2,3,4,5,6,7 (1,2) misja - gotowa
9 misja 0%
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|