Forum Forum knights.sztab.com o grze

Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

Mamy Edytor Misji! (29.10.2007)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Newsy ze strony knights.sztab.com
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 12:38 am    Temat postu: Mamy Edytor Misji! (29.10.2007) Odpowiedz z cytatem

Ręczne pisanie skryptów misji powoli odchodzi na dalszy plan. Wszystko za sprawą Edytora Misji autorstwa australijskiego fana gry o nicku Lewin! Obecna wersja 0.1.6. umożliwia sporządzanie skryptów przy pomocy GUI (Graphical User Interface). Mapy nadal należy jednak tworzyć przy pomocy edytora terenu, np. Edytora Kroma (do pobrania w dziale "Download").

Edytor Lewina jest w bardzo początkowej fazie, a autor do jego napisania wykorzystał osiągnięcia The Barbariana, Real Hotdoga (i bywalców jego forum) oraz Kroma (autora najnowszego edytora terenu).

Więcej informacji można przeczytać na specjalnie utworzonej przez autora stronie. Znajdują się tam m.in. screeny, historia wersji oraz prośby do fanów gry o pomoc w rozwoju przedsięwzięcia.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Michailoff
Moderator,

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 7:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O kurna! Nie mogę w to uwierzyć, ale... Wreszcie mamy nasze cacko! Brawo, Lewin! Chociaż w sumie... Mógłby zawiązać stałą współpracę z Kromem Mruga oczkiem. Mimo wszystko... Doczekaliśmy się!

Zedytowano - Na pierwszy rzut oka po otwarciu misji widzimy to, co jest w pliku ymissionx.dat (gdzie y oznacza, której to kampanii misja, a x oznacza numer danej misji). Jednak nie trzeba już znać skryptów i nie trzeba się za bardzo martwić o polecenie !CLEAR_UP X Y Z, które to polecenie sprawia wielu osobom kłopoty. Jednym słowem - dobra robota, ten edytor Mruga oczkiem...

Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Dexor
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 12:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zszokowany ten edytor jest po prostu najlepszy, po włączeniu szczęka mi opadła, teraz tworzenie misji znów będzie szybsze, brawo Lewin Wykrzyknik Teraz każdy chyba będzie chciał tworzyć nowe misje, bo w takim edytorku to aż miło Mruga oczkiem

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Cav
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 1:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zszokowany Zszokowany Zszokowany Musze jak najszybciej go zobaczyć!!!

No super jest. Tak wczesna wersja i wszystko git, brakuje tylko kilku opcji jeszcze
robi29
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 5:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja już od razu go ściągnąłem i zobaczę czy jest dobry. Mruga oczkiem
Omnixus
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 11:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świetnie się skład bo niedawno edytor Kroma ściągnąłem a nie znam się za bardzo na skryptach. Zaraz ściągam to cacko.

//edit

Ściągam? A czy to w ogóle jest Bardzo wesoły (Do ściągnięcia)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dexor
Użytkownik Forum

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 8:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może Lubachu napisał byś o tym edytorze na stronie ? Nie w newsach tylko w dziale ->Edytor Misji ??

Edytor ściągniesz ze strony autora. Oczywiście ściągnij najnowszą wersje Mruga oczkiem

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 9:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, oczywiście, napiszę! Nie może dalej wisieć to co jest, bo jest nieaktualne. Na szczęście Mruga oczkiem !
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Warlike
Użytkownik Forum

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 2:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No, ludziska nieźle dajecie Mruga oczkiem . Świetnie, tyle mam do powiedzenia, po co się rozpisywać.

Oj patrząc na stronkę Lewina można odnieść wrażenie, że albo robił ją na szybko, albo zna tylko podstawy webmasterstwa Mruga oczkiem . Ważne, że w ogóle jest.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
robi29
Użytkownik Forum

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 5:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przetestowałem go i jest super. Daję 8/10.
Jest podobny do KaM Decodera tylko jest wszystko bardziej dostępne i są ikonki z tym i z tym, więc jest łatwej postawić budynek i wojsko i clear_up, którego nie ma w Decoderze. Mruga oczkiem
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Newsy ze strony knights.sztab.com Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: